Довідка
Довідка
ЛКЛАУД ІД 511
Loading...

Тема: Харчування та годування пацієнтів. (СРС 2) Відпрацювання практичних навичок з теми: «Характеристика лікувальних дієтичних столів».

Дізнаємось

1. Харчування та годування пацієнтів.
2. Склад та енергетичну цінність їжі.
3. Основні принципи лікувального харчування.
4. Дієтичні столи за М.І. Певзнером, їх характеристику.
5. Організацію харчування хворих у стаціонарі.
6. Навчання пацієнта принципам раціонального та лікувального харчування.
7. Правила складання порційної вимоги на харчування хворих та приблизного добового меню згідно з рекомендованою дієтою.
8. Годування тяжкохворих пацієнтів у ліжку (з ложки, напувальниці).
9. Уведення харчових сумішей через зонд.
10. Годування пацієнта через гастростому, догляд за нею.
11. Штучне харчування хворих: види, характеристика.
12. Поняття про парентеральне живлення: показання, розчини.

Навчимось

Застосовуючи набуті знання, демонструвати здатність:
1. Проводити бесіду з пацієнтом і його родичами про сутність призначеної дієти.
2. Складати порційну вимогу на харчування хворих.
3. Складати приблизне добове меню згідно з рекомендованою дієтою.
Демонструвати здатність
до точного відтворення та контролю виконання практичних навичок та вмінь:
1. Годування тяжкохворих пацієнтів у ліжку (з ложки, напувальниці).
2. Здійснювання штучного харчування пацієнта (на фантомі).

Матеріали

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Проблемні питання
  • Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Д.з.

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тема
1 лекції
1
2
3
4
1 практичні заняття
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України
60