Довідка
Довідка
ЛКЛАУД ІД 511
Loading...

Тема: Наукові основи раціонального харчування. Профілактика харчових отруєнь. СРС (4 год) Наукові основи раціонального харчування.

Дізнаємось

1. Фізіологічні та гігієнічні основи харчування.
2. Значення харчування для здоров’я та фізичного розвитку людини. Кількісна та якісна повноцінність харчування.
3. Види харчування, поняття про збалансованість раціонів.
4. Законодавчі норми фізіологічної потреби в харчових речовинах та енергії для різних груп населення, їх наукове обґрунтування.

Навчимось

1. Студенти засвоять ключові процеси травлення, засвоєння та обміну речовин, які визначають потребу організму в енергії та нутрієнтах.
2.Зрозуміють вирішальну роль харчування для здоров'я, фізичного розвитку, працездатності та імунітету людини.
3.Навчаться розрізняти поняття кількісної (достатня калорійність) та якісної (достатня кількість білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) повноцінності харчування.
4.Ознайомляться з різними видами харчування (лікувальне, дієтичне, профілактичне) та засвоять принцип збалансованості раціонів (оптимальні співвідношення нутрієнтів, наприклад, Б:Ж:В).
5.Навчаться користуватися законодавчо встановленими нормами фізіологічної потреби в харчових речовинах та енергії для різних груп населення (діти, дорослі, вагітні, особи розумової та фізичної праці).

Матеріали

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Проблемні питання
  • Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Д.з.

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тема
3 лекції
1
2
3
4
5
6
7
3 практичні заняття
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії рф проти України
60